Over Digitale Wolven

Digitale Wolven geniet de steun van Cronos Groep.
Deze toonaangevende ICT-speler focust zich sterk op technologisch gedreven innovatie.

Non-profitorganisatie

Digitale Wolven is een non-profitorganisatie die kinderen creatief laat omgaan met ICT en technologie. Om zoveel mogelijk jongeren warm te maken gaan wij langs op scholen, kinderkampen of komen we graag bij je thuis voor een digitaal verjaardagsfeestje!

STEM-actieplan

De Technische en exacte wetenschappelijke profielen op de Vlaamse arbeidsmarkt zijn vandaag de dag schaars. Bijgevolg is er nood aan technisch geschoolden. Daarom heeft de Vlaamse overheid het STEM-actieplan in het leven geroepen. STEM verwijst naar Science, Technology, Engineering en Maths. Met dit plan wil de Vlaamse overheid de interesse van jongeren voor exacte wetenschap en techniek in vrijetijdsverband te stimuleren. Als non-profitorganisatie past Digitale Wolven dan ook binnen dit plan.

STEM-academie

Een van de acties van het STEM-actieplan is de oprichting van het STEM-academie, gecoördineerd door Technopolis®. Op deze portaalsite vind je alle buitenschoolse STEM-activiteiten in Vlaanderen voor kinderen en jongeren tot 18 jaar.

Onze workshops

Digitale Wolven biedt verschillende soorten digitale workshops aan voor groepen tot 20 kinderen. Een overzicht vind je hieronder terug. De sessies kunnen naar wens worden aangepast of gecombineerd. Wij voorzien altijd alle materiaal, net als een ervaren begeleider. Voor enkele workshops is enkel een internetverbinding noodzakelijk.

Scratch

Met Scratch kunnen jongeren op een eenvoudige manier leren programmeren

Makey Makey

Maak de meest geavanceerde computer controls uit alledaagse voorwerpen

Robots

Leer je eigen robot programmeren en breng hem tot leven

Augmented Reality

Breng kleurplaten tot leven in deze magische workshop

Binair tellen

Leer rekenen als een computer

Websites

In deze workshop leer je hoe je je eigen webstek kan bouwen

Onze partners

Digitale Wolven werkt samen met verschillende partners die mee de workshops mogelijk maken. Bedankt!