Wat doen we?

School

Wil je graag de digitale wereld naar de klas brengen? Een ervaren begeleider komt uitleg geven en brengt al het nodige materiaal mee naar jouw school.

Navorming

Ben je leerkracht, maar geen digitale duizendpoot? Wil je graag zelf je leerlingen kennis laten maken met ICT? Dan leren wij je de technieken van een Digitale Wolf aan.

Vakantiekamp

Ben je een jeugdbeweging of vakantiekamp? Wij zorgen voor een dag vol variatie met een digi-knutselkamp rond de meest uiteenlopende technologieën.

Naschools

Op zoek naar een educatief, speels alternatief na de schoolbel? Ook op naschoolse uren komen Digitale Wolven graag uit hun hol om jongeren bij te leren.

Verjaardag

Heb je dit jaar eens geen zin om te bowlen of om naar de binnenspeeltuin te gaan? Wij organiseren speciaal voor jou een originele verjaardagsworkshop.

Onze verjaardagsworkshop zijn altijd op woensdagmiddag. Een workshop duurt 2,5 uur en is voor max 10 kindjes. Prijs : € 150

Onze Workshops

Scratch Agar.io

Leer programmeren met Scratch

Duur: 2 (les)uren

Met Scratch kunnen jongeren op een eenvoudige manier leren programmeren. En dat zonder 1 regel code! Iedereen kan ermee in 1-2-3 spelletjes en animaties maken en delen met anderen. Zo leer je hoe je een computer commando’s geeft waardoor hij precies gaat doen wat jij wil.

Programmeer je eigen robot

Duur: 2 (les)uren

In deze workshop leren jongeren een eigen robot programmeren, hem tot leven te brengen en vanop afstand te besturen. Wat zijn motoren en sensoren en hoe gebruikt de robot deze?

  • Lego Mindstorms : de robot van dienst is de Lego® Mindstorms EV3. Aan de hand van een grafische interface kan iedereen ze zelf programmeren.
  • Nao : binnenkort beschikbaar
IMG_20171109_134121
DSC01478

3D printen

Binnenkort beschikbaar! Enkel in ons Digitaal Leslokaal (Berchem) te reserveren.

Duur: 2 (les)uren

“Dit was het beste verjaardagsfeestje ooit.”
– Leon

IMG_20171121_153610

Aan de slag met AR en VR

Duur: 2 uur

Wat is het verschil tussen Augmented en Virtual Reality? Hoe kan je hier zelf mee aan de slag? Wat betekenen deze rare woorden? Dat leren we allemaal in deze workshop. We brengen de ruimte tot leven met AR en zien coole dingen in de VR brillen!

Computers Inside Out

Duur: 1 uur

Na wat computergeschiedenis en kennismaking met computeronderdelen leren kinderen tellen als een computer. Ze ontdekken hoe ze cijfers en letters omzetten in binaire code en krijgen zo de computertaal onder de knie.

IMG_8124
Dries05

Leer je eigen website maken

Duur: 2 uur

Hoe maak je een eigen website? Welke programma’s heb je daarvoor nodig? En waar passen HTML & CSS in dit plaatje … Dat en nog veel meer leren jongeren in deze workshop.

Noot: Een goede internetverbinding en een e-mailadres zijn noodzakelijk voor deze workshop.

“Het was leuker dan leuk!”
– Laura