Wat doen we?

School

Wil je graag de digitale wereld naar de klas brengen? Een ervaren begeleider komt uitleg geven en brengt al het nodige materiaal mee naar jouw school.

Navorming

Ben je leerkracht, maar geen digitale duizendpoot? Wil je graag zelf je leerlingen kennis laten maken met ICT? Dan leren wij je de technieken van een Digitale Wolf aan.

Vakantiekamp

Ben je een jeugdbeweging of vakantiekamp? Wij zorgen voor een dag vol variatie met een digi-knutselkamp rond de meest uiteenlopende technologieën.

Naschools

Op zoek naar een educatief, speels alternatief na de schoolbel? Ook op naschoolse uren komen Digitale Wolven graag uit hun hol om jongeren bij te leren.

Verjaardag

Heb je dit jaar eens geen zin om te bowlen of om naar de binnenspeeltuin te gaan? Wij organiseren speciaal voor jou een originele verjaardagsworkshop.

Onze verjaardagsworkshop zijn altijd op woensdagmiddag. Een workshop duurt 2,5 uur en is voor max 10 kindjes. Prijs : € 150

Onze Suggestie

Mogelijke verdeling van workshops over de leerjaren

Kan je niet goed kiezen tussen al onze toffe workshops? Hier vind je de verdeling van onze favoriete keuze per leeftijd.

Op deze manier worden de kinderen ideaal geprikkeld en begeleid om op een speelse manier kennis te maken met technologie. Zo kunnen de kinderen elk jaar met wat nieuws aan de slag!

Onze Workshops

Leer programmeren met Scratch

Duur: 2 (les)uren
Leeftijd: vanaf 7 jaar (1ste leerjaar)

Met Scratch kunnen jongeren op een eenvoudige manier leren programmeren. En dat zonder 1 regel code! Iedereen kan ermee in 1-2-3 spelletjes en animaties maken en delen met anderen. Zo leer je hoe je een computer commando’s geeft waardoor hij precies gaat doen wat jij wil. We werken met Scratch Jr op tablets bij de kleinsten en met Scratch op laptops bij de groteren.

20160512_114420
IMG_20171109_134121

Programmeer je eigen robot

Duur: 2 (les)uren
Leeftijd: vanaf 8 jaar (2de leerjaar)

In deze workshop leren kinderen een eigen robot programmeren, hem tot leven te brengen en vanop afstand te besturen. Aan de hand van een grafische interface kan iedereen ze zelf programmeren.

  • Lego® WeDo : vanaf 8 jaar (2de leerjaar)
  • Lego® Mindstorms : vanaf 10 jaar (5de leerjaar)
  • Nao : vanaf 10 jaar (5de leerjaar) – binnenkort beschikbaar!

Scottie Go

Duur: 1 (les)uren
Leeftijd: vanaf 8 jaar (3de leerjaar)

Deze workshop is heel leuk als introductie tot programmeren en dus logisch denken. We leggen de fysieke kaartjes in de juiste volgorde om deze dan in te scannen met een app. Zo begeleiden we ons ruimtewezentje naar de juiste plek.

Tip: kies deze korte workshop als intro gevolgd door bv Scratch, Micro:Bit of robots.

IMG_20171121_153418
1

IoT (Internet of Things)

Duur: 2 (les)uren
Leeftijd: vanaf 8 jaar (3de leerjaar)

In deze workshop leren we wat IoT is. Daarna gaan we er uiteraard ook mee aan de slag. Naargelang de leeftijd van de deelnemers bouwen we een auto met afstandsbediening met motoren en sensoren of gaan we ons eigen IoT uitvinden!

Micro:bit

Binnenkort beschikbaar!

Duur: 2 (les)uren
Leeftijd: vanaf 9 jaar (4de leerjaar)

In deze workshop (die een hele leuke opvolging op Scratch kan zijn) gaan we aan de slag met de Micro:Bit. Via een grafische interface laten we dit wonderlijke plaatje vanalles doen. We sturen lampjes aan of laten iets reageren als we op de knopjes drukken.

IMG_20171121_145608
DSC01478

3D printen

Binnenkort beschikbaar! Enkel in ons Digitaal Leslokaal (Berchem) te reserveren.

Duur: 2 (les)uren
Leeftijd: vanaf 10 jaar (5de leerjaar)

“Dit was het beste verjaardagsfeestje ooit.”
– Leon

20161001_161006

Aan de slag met AR en VR

Duur: 2 (les)uren
Leeftijd: vanaf 8 jaar (2de leerjaar)

Wat is het verschil tussen Augmented en Virtual Reality? Hoe kan je hier zelf mee aan de slag? Wat betekenen deze rare woorden? Dat leren we allemaal in deze workshop. We brengen de ruimte tot leven met AR en zien coole dingen in de VR brillen!

Computers Inside Out

Duur: 2 (les)uren
Leeftijd: vanaf 8 jaar (2de leerjaar)

Na wat computergeschiedenis en kennismaking met computeronderdelen leren kinderen tellen als een computer. Ze ontdekken hoe ze cijfers en letters omzetten in binaire code en krijgen zo de computertaal onder de knie.

IMG_8124
Dries05

Leer je eigen website maken

Duur: 2 (les)uren
Leeftijd: vanaf 11 jaar (5de leerjaar)

Hoe maak je een eigen website? Welke programma’s heb je daarvoor nodig? En waar passen HTML & CSS in dit plaatje … Dat en nog veel meer leren kinderen in deze workshop.

Noot: Een goede internetverbinding en een e-mailadres zijn noodzakelijk voor deze workshop.

“Het was leuker dan leuk!”
– Laura

Digisnacks

Duur: minimum halve dag
Leeftijd: vanaf 7 jaar (1ste leerjaar)

We laten kinderen ‘proeven’ van de vele verschillende applicaties binnen de digitale wereld. Je kan zelf de workshop samenstellen en je laten inspireren door onze verschillende workshops. Deze komen dan in een verkorte vorm aan bod.

20161004-WA0000
IMG_20160726_120646

Bespeel je eigen muziekinstrument

Duur: 2 (les)uren
Leeftijd: vanaf 7 jaar (1ste leerjaar)

Piano spelen met stukken fruit, je eigen spelconsole uit Play-Doh maken of al springend Mario Bros besturen. Deze knotsgekke dingen en nog veel meer doe je met de uitvinderskit Makey Makey. We knutselen ons eigen muziekinstrument en gaan dit bespelen op de computer!