Wat doen we?

School

Wil je graag de digitale wereld naar de klas brengen? Een ervaren begeleider komt uitleg geven en brengt al het nodige materiaal mee naar jouw school.

Navorming

Ben je leerkracht, maar geen digitale duizendpoot? Wil je graag zelf je leerlingen kennis laten maken met ICT? Dan leren wij je de technieken van een Digitale Wolf aan.

Vakantiekamp

Ben je een jeugdbeweging of vakantiekamp? Wij zorgen voor een dag vol variatie met een digi-knutselkamp rond de meest uiteenlopende technologieën.

Naschools

Op zoek naar een educatief, speels alternatief na de schoolbel? Ook op naschoolse uren komen Digitale Wolven graag uit hun hol om jongeren bij te leren.

Verjaardag

Heb je dit jaar eens geen zin om te bowlen of om naar de binnenspeeltuin te gaan? Wij organiseren speciaal voor jou een originele verjaardagsworkshop.

Onze Workshops

Leer programmeren met Scratch

Duur: 2 uur
Leeftijd: vanaf 1ste leerjaar

Met Scratch kunnen jongeren op een eenvoudige manier leren programmeren. En dat zonder 1 regel code! Iedereen kan ermee in 1-2-3 spelletjes en animaties maken en delen met anderen. Zo leer je hoe je een computer commando’s geeft waardoor hij precies gaat doen wat jij wil. We werken met ScratchJr op tablets bij de kleinsten en met Scratch op laptops bij de groteren.

©frederikbeyens_DigiSnacks-09
©frederikbeyens_DigiSnacks-30

Bespeel je eigen muziekinstrument

Duur: 1u30
Leeftijd: vanaf 7 jaar

Piano spelen met stukken fruit, je eigen spelconsole uit Play-Doh maken of al springend Mario Bros besturen. Deze knotsgekke dingen en nog veel meer doe je met de uitvinderskit Makey Makey. We knutselen ons eigen muziekinstrument en gaan dit bespelen op de computer!

Programmeer je eigen robot

Duur: 2 uur
Leeftijd: vanaf 2de leerjaar

In deze workshop leren kinderen een eigen robot programmeren, hem tot leven te brengen en vanop afstand te besturen. De robot van dienst is de Lego® WeDo voor de jongsten en de Lego® Mindstorms voor de groteren (vanaf 5de leerjaar). Aan de hand van een grafische interface kan iedereen ze zelf programmeren.

IMG_8140

“Dit was het beste verjaardagsfeestje ooit.”
– Leon

20161001_161006

Aan de slag met AR en VR

Duur: 2 uur
Leeftijd: 7 – 14 jaar

Wat is het verschil tussen Augmented en Virtual Reality? Hoe kan je hier zelf mee aan de slag? Wat betekenen deze rare woorden? Dat leren we allemaal in deze workshop. We brengen de ruimte tot leven met AR en zien coole dingen in de VR brillen!

Computers Inside Out

Duur: 2 uur
Leeftijd: vanaf 7 jaar

Na wat computergeschiedenis en kennismaking met computeronderdelen leren kinderen tellen als een computer. Ze ontdekken hoe ze cijfers en letters omzetten in binaire code en krijgen zo de computertaal onder de knie.

IMG_8124
Dries05

Leer je eigen website maken

Duur: 2 uur
Leeftijd: 10 – 18 jaar

Hoe maak je een eigen website? Welke programma’s heb je daarvoor nodig? En waar passen HTML & CSS in dit plaatje … Dat en nog veel meer leren kinderen in deze workshop.

Noot: Een goede internetverbinding en een e-mailadres zijn noodzakelijk voor deze workshop.

“Het was leuker dan leuk!”
– Laura

Digisnacks

Duur: 2 uur
Leeftijd: 7 – 18 jaar

We laten kinderen ‘proeven’ van de vele verschillende applicaties binnen de digitale wereld. Je kan zelf de workshop samenstellen en je laten inspireren door onze verschillende workshops. Deze komen dan in een verkorte vorm aan bod.

©frederikbeyens_DigiSnacks-25
Digisnacks Kleuters

Digisnacks voor kleuters

Duur: 1,5 uur
Leeftijd: 5 – 6 jaar

In deze workshop laten we kleuters kennismaken met verschillende digitale toepassingen. Van een echte robot tot Augmented Reality en hele leuke apps. Op deze manier proeven ze van een gevarieerd digitaal aanbod.

Onze partners

Digitale Wolven werkt samen met verschillende partners die mee de workshops mogelijk maken. Bedankt!