• 28 december 2021

2021 in cijfers

Het einde van het jaar is traditioneel ook een periode van cijfertjes en lijstjes. Daarom dat we dit jaar dachten om dit ook te doen en jullie te laten weten hoeveel deelnemers we hadden, welke workshops het populairst zijn en andere leuke weetjes over ons.

We sluiten het jaar af met meer dan 20.000 deelnemers! We zijn heel blij met dit mooie getal. Dat is bijna het dubbele van vorig jaar waar de scholen uiteraard een paar maanden gesloten waren en heel veel kampen niet mochten doorgaan. Ook dit jaar zijn we door covid niet gespaard gebleven van workshops die niet mochten plaatsvinden dus we hadden begin 2021 nooit durven hopen om met dit mooie deelnemersaantal af te sluiten.

Een percentage waar we heel trots op zijn is dat 45% van deze deelnemers meisjes zijn. 

We kwamen in meer dan 900 klassen. 76% van al onze workshops vinden dan ook tijdens de schooluren plaats. Je kon ons dit jaar het vaakste terugvinden in het Lager Onderwijs.

Ons team werd dit jaar een beetje groter. We mochten 2 nieuwe teamleden verwelkomen, Lenka en Yoran. Verder vervoegden ook een aantal nieuwe vrijwilligers het team.  

En om af te sluiten nog een overzicht van onze populairste workshops. Net zoals alle jaren staat Scratch nog altijd afgetekend op de eerste plaats. De top 3 blijft ongewijzigd, maar op de 5de plaats  hebben we een nieuwkomer, Lego Spike. Deze workshop, die we in 2020 voor het eerst gaven, heeft dit jaar een stevige opmars gemaakt en heeft Wunderkind uit de top 5 geduwd.

  1. Scratch
  2. Robots - Lego WeDo
  3. Robots - mBot
  4. Robots - Lego Mindstorms
  5. Robots - Lego Spike