Vrijwilligers

We kunnen altijd wel helpende handen gebruiken en zijn onze huidige vrijwilligers enorm dankbaar. Wil je ons ook graag helpen dan kan je hier meer info vinden.

Wij zoeken zowel vrijwilligers voor onze werking in de klas als in het naschoolse traject (woensdagmiddag, in de vooravond of op zaterdag).

Heb je interesse of wil je graag meer informatie? Laat je gegevens dan even achter op onderstaand contactformulier. Onder het formulier kan je ook nog meer info vinden.

We hebben 2 verschillende types vrijwilligers. De eerste groep zijn personen die ons kunnen helpen om zelf workshops te geven (in de klas). Dit is dus tijdens de schooluren in gans Vlaanderen en Brussel tijdens onze dagelijkse werking. Ook workshops op zaterdag kunnen hiervoor in aanmerking komen. Je kan zelf beslissen welke workshops je graag wil geven of wil leren geven en ook welke dagen mogelijk zijn. Meestal werken we hier op oproep en vragen we wie ons op een bepaalde dag kan helpen.

De tweede groep zijn personen die ons kunnen helpen in ons doorstromingstraject. Hier werken wij met kansengroepen in het antwerpse. We hebben hiervoor een samenwerking met City Pirates en AP Hogeschool. We zoeken hier vrijwilligers om op woensdagmiddag mee workshops te begeleiden (deze hoeven niet zelf gegeven te worden) of in de vooravond of zaterdag kinderen te vervoeren naar een workshop. Omdat we hier vaker met dezelfde kinderen werken is het leuk als je op regelmatige basis aanwezig kan zijn om zo ook een band met hen te krijgen.

Wij bieden al onze vrijwilligers een opleiding om zelf aan de slag te gaan. Zowel in het werken met kinderen als in de technische vaardigheden. Voorkennis is dus zeker niet vereist maar is uiteraard wel een meerwaarde.