Stappenplannen

Wij vinden het belangrijk dat iedereen ook na onze workshops verder aan de slag kan gaan. Daarom ontwikkelen wij stappenplannen en dit voor alle workshops die we aanbieden en op verschillende niveaus. Hieronder een deel van deze plannen die we gratis ter beschikking stellen. We hebben extra materiaal ter beschikking gesteld om deze moeilijke dagen toch een leuke digitale invulling te kunnen geven.

Op onze Scratch studio kan je ook wat inspiratie terugvinden om een eigen remix van te maken.

Op onze Youtube pagina kan je kleine tutorials terugvinden.

Veel digitaal plezier!


Opmerking : het materiaal dat ter beschikking wordt gesteld mag gekopieerd worden voor het gebruik van educatieve doeleinden , maar niet voor winstgevende doeleinden.


Weetje

Wij werken momenteel hard aan een online platform waar je al onze fiches zal kunnen terugvinden en ook constant nieuw materiaal zal ontdekken voor ALLE workshops. Al het materiaal zal ook voorzien worden van videomateriaal. Klinkt dit als muziek in de oren? Schrijf je dan in op onze nieuwsbrief om als eerste te weten wanneer we live gaan.

Scratch

Als je een computer hebt dan kan je Scratch gebruiken. Ga naar de website en klik bovenaan op 'create' of 'maak' of installeer Scratch op je computer. Als je nog niet in het Nederlands staat kan je nu bovenaan op de wereldbol klikken om Nederlands te selecteren. Daarna kan je gewoon één van onderstaande stappenplannen volgen.

Scratch Jr

Werk je met een tablet en is het lezen nog wat moeilijker? Dan is Scratch Jr een aanrader. Installeer de app (zowel op Android als IOS).

Micro:Bit

Heb je een Micro:Bit thuis? Dan is dit zeker ook een leuke om aan de slag te gaan. Wij gebruiken deze op 2 manieren. Wil je wat variatie op Scratch? Dan kan je met Makecode aan de slag gaan of installeer dit op je computer. Wil je liever een stapj verder gaan? Installeer dan de mu editor en Python op je computer en bestuur zo je Micro:Bit. Start zeker met het plannetje over de Mu editor om deze juist in te stellen.