Lager Onderwijs

Wij bieden verschillende workshops aan vanaf de 3de kleuterklas tem 18 jaar. Dit zowel in de klas als naschools. Alle prijzen kan u hier terugvinden.

Al onze workshops worden door ons gegeven. Wij nemen materiaal mee voor een groep van 20. In een klaslokaal vragen wij groepen vanaf 25 leerlingen op te splitsen. Bij workshops op verplaatsing zijn de verplaatsingskosten inbegrepen, bij workshops in ons Digitaal Leslokaal is het gebruik van het lokaal inbegrepen.

De workshops met het label 'technisch' zijn onze echt doe-workshops. Dit wil zeggen dat de deelnemers leren programmeren, met robots werken of met een technologie aan de slag gaan. De workshops met het label 'beleving' zijn workshops waar ervaringen rond techniek worden opgedaan. Dit wil zeggen dat de deelnemers leren over een bepaalde technologie en deze op een leuke manier gaan beleven.

Op deze pagina kan u ons aanbod vinden met workshops die geschikt zijn voor het Lager Onderwijs.

Klik hier om te reserveren.

Onze suggestie

Kan je niet goed kiezen tussen al onze toffe workshops? Hier vind je de verdeling van onze favoriete keuze per leeftijd.

Op deze manier worden de kinderen ideaal geprikkeld en begeleid om op een speelse manier kennis te maken met technologie. Zo kunnen de kinderen elk jaar met wat nieuws aan de slag!

Scratch

Duur: 2 (les)uren

Leeftijd: vanaf 7 jaar (1ste leerjaar)

Label : technisch

Met Scratch kunnen kinderen op een eenvoudige manier leren programmeren. En dat zonder 1 regel code! Iedereen kan ermee in 1-2-3 spelletjes en animaties maken en delen met anderen. Zo leer je hoe je een computer commando’s geeft waardoor hij precies gaat doen wat jij wil. We werken met Scratch Jr op tablets (1ste leerjaar) en met Scratch op laptops vanaf het het 2de leerjaar.

Robots

Duur: 2 (les)uren

Leeftijd: vanaf 7 jaar (1ste leerjaar)

Label : technisch

In deze workshop leren kinderen een eigen robot programmeren, hem tot leven te brengen en vanop afstand te besturen. Aan de hand van een grafische interface kan iedereen ze zelf programmeren.

  • Robo Wunderkind : vanaf 7 jaar (1ste leerjaar)
  • Lego® WeDo : vanaf 8 jaar (2de leerjaar)
  • Lego® Mindstorms : vanaf 10 jaar (5de leerjaar)
  • M-Bot : vanaf 8 jaar (3de leerjaar) als er voorkennis Scratch is, vanaf 10 jaar (5de leerjaar) zonder voorkennis
  • Nao : heb je meer dan 2 (les)uren beschikbaar? Dan komt Nao je meer vertellen over robots

Scottie Go

Duur: 2 (les)uren

Leeftijd: vanaf 8 jaar (3de leerjaar)

Label : technisch

Deze workshop is heel leuk als introductie tot programmeren en dus logisch denken. We leggen de fysieke kaartjes in de juiste volgorde om deze dan in te scannen met een app. Zo begeleiden we ons ruimtewezentje naar de juiste plek.

Na deze workshops gaat de intro tot bv Scratch veel vlotter.

IoT (Internet of Things)

Duur: 2 (les)uren

Leeftijd: vanaf 8 jaar (3de leerjaar)

Label : technisch

In deze workshop leren we wat IoT is. Daarna gaan we er uiteraard ook mee aan de slag. Je kan kiezen uit 2 verschillende producten om mee te werken :

  • SAM labs
  • Neuron (Makeblock)

Micro:Bit

Duur: 2 (les)uren

Leeftijd: vanaf 9 jaar (4de leerjaar)

Label : technisch

In deze workshop (die een hele leuke opvolging op Scratch kan zijn) gaan we aan de slag met de Micro:Bit. Via een grafische interface laten we dit wonderlijke plaatje vanalles doen. We sturen lampjes aan of laten iets reageren als we op de knopjes drukken.

Aan de slag met AR en VR

Duur: 2 (les)uren

Leeftijd: vanaf 8 jaar (2de leerjaar)

Label : beleving

Wat is het verschil tussen Augmented en Virtual Reality? Hoe kan je hier zelf mee aan de slag? Wat betekenen deze rare woorden? Dat leren we allemaal in deze workshop. We brengen de ruimte tot leven met AR en zien coole dingen in de VR brillen!

Computers Inside Out

Duur: 2 (les)uren

Leeftijd: vanaf 8 jaar (2de leerjaar)

Label : beleving

Na wat computergeschiedenis en kennismaking met computeronderdelen leren kinderen tellen als een computer. Ze ontdekken hoe ze cijfers en letters omzetten in binaire code en krijgen zo de computertaal onder de knie.

Makey Makey

Duur: 2 (les)uren

Leeftijd: vanaf 7 jaar (1ste leerjaar)

Label : beleving

Piano spelen met stukken fruit, je eigen spelconsole uit Play-Doh maken of al springend Mario Bros besturen. Deze knotsgekke dingen en nog veel meer doe je met de uitvinderskit Makey Makey. We knutselen ons eigen muziekinstrument en gaan dit bespelen op de computer!