Secundair Onderwijs

Wij bieden verschillende workshops aan vanaf de 3de kleuterklas tem 18 jaar. Dit zowel in de klas als naschools. Alle prijzen kan u hier terugvinden.

Al onze workshops worden door ons gegeven. Wij nemen materiaal mee voor een groep van 20. In een klaslokaal vragen wij groepen vanaf 25 leerlingen op te splitsen. Bij workshops op verplaatsing zijn de verplaatsingskosten inbegrepen, bij workshops in ons Digitaal Leslokaal is het gebruik van het lokaal inbegrepen.

Op deze pagina kan u ons aanbod vinden met workshops die geschikt zijn voor het Secundair Onderwijs.

Klik hier om te reserveren.

Scratch

Duur: 2 (les)uren

Met Scratch kunnen jongeren op een eenvoudige manier leren programmeren. En dat zonder 1 regel code! Iedereen kan ermee in 1-2-3 spelletjes en animaties maken en delen met anderen. Zo leer je hoe je een computer commando’s geeft waardoor hij precies gaat doen wat jij wil.

Robots

Duur: 2 (les)uren

In deze workshop leren jongeren een eigen robot programmeren, hem tot leven te brengen en vanop afstand te besturen. Aan de hand van een grafische interface kan iedereen ze zelf programmeren.

  • Lego® Mindstorms
  • Makeblock® M-Bot
  • Nao : heb je meer dan 2 (les)uren beschikbaar? Dan komt Nao je meer vertellen over robots

Micro:Bit

Duur: 2 (les)uren

In deze workshop komen grafisch programmeren en Javascript mooi samen. Met de Micro:Bit zijn beide mogelijk. We ontdekken de mogelijkheden van dit geweldige toestelletje dat ook nog eens heel betaalbaar is en programmeer zelf een leuke wearable.

IoT (Internet of Things)

Duur: 2 (les)uur

In deze workshop leren we wat IoT is. Daarna gaan we er uiteraard ook mee aan de slag. Je kan kiezen uit 2 verschillende producten:

  • SAM labs
  • Neuron (Makeblock)

Ook is het mogelijk om een workshop te reserveren specifiek rond poorten (AND, OR, NOT, ..)

Computers Inside Out

Duur: 1 (les)uur

Na wat computergeschiedenis en kennismaking met computeronderdelen leren jongeren tellen als een computer. Ze ontdekken hoe ze cijfers en letters omzetten in binaire code en krijgen zo de computertaal onder de knie.