Omschrijving

We leerden vandaag over Virtual en Augmented Reality. Veel van de dingen kan je thuis nog eens proberen. Voor de VR appjes heb je een speciale bril nodig. Je kan deze al voor € 2.50 kopen (kartonnen VRbril). Wij gebruiken de brilletjes van Viewmaster die je voor ongeveer € 30 in de speelgoedwinkel kan kopen.

Hierbij een lijstje van enkele apps waar we mee werkten. De meeste zijn zowel op IOS als Android beschikbaar:

  • Quiver: Download de kleurplaten via de website (www.quivervision.com) en installeer de gratis app om de kleurplaten tot leven te laten komen (IOS en Android)! Opgelet : niet alle kleurplaten zijn gratis te scannen, maar het gratis aanbod is wel groot.
  • Cedar Point VR: We gingen vandaag ook even naar een pretpark en maakten een ritje in deze rollercoaster. Een spectaculaire ervaring!)
  • Lego 3D Catalogue: Ga naar de speelgoedwinkel en neem de Lego catalogus mee. Installeer het appje op je smartphone of tablet en scan de catalogus. Alles komt tot leven!
  • En ook nog: 3D Bear, HP Reveal, AR Flashcards, Measure, Layar, Ikea Place, Google Translate, Civilisations AR, YouCamMakeup, Just a line, ..

Foto's

Reserveren voor AR - AR & VR