Digitale Wolven

Bij Digitale Wolven laten we kinderen op een speelse manier kennismaken met de oneindige mogelijkheden van ICT en technologie.

Onze missie is om zoveel mogelijk kinderen en jongeren warm te maken om met ICT en technologie aan de slag te gaan en tevens leerkrachten te inspireren.

Wij zijn een vzw en kunnen onze workshops daarom zeer goedkoop aanbieden. Wij willen toegankelijk zijn en de prijs mag geen drempel zijn. Dankzij onze gulle sponsor De Cronos Groep is dit ook mogelijk.

Wij geven workshops op verplaatsing of in ons eigen Digitaal Leslokaal te Berchem. Alle info hierover kan je terugvinden onder 'Workshops'. Alle materiaal en een begeleider worden door ons voorzien.

Een kalender met workshops die wij aanbieden in ons Digitaal Leslokaal kan u hier vinden.

Heb je interesse om ons te sponsoren dan kan je meer info vinden onder 'Sponsors'.

Wij geven vooral workshops in scholen. Die zijn uiteraard enkel voor de leerlingen. Hieronder in de kalender vind je een overzicht van alle workshops die toegankelijk zijn voor iedereen. Wanneer je deze aanklikt kan je zien waar je meer info kan krijgen om in te schrijven.


Ben je leerkracht, jeugdwerker, ouder? Kortom heb je interesse om zelf met kinderen aan de slag te kunnen? Schrijf je dan in voor onze navorming.

STEM-actieplan

De Technische en exacte wetenschappelijke profielen op de Vlaamse arbeidsmarkt zijn vandaag de dag schaars. Bijgevolg is er nood aan technisch geschoolden. Daarom heeft de Vlaamse overheid het STEM-actieplan in het leven geroepen. STEM verwijst naar Science, Technology, Engineering en Maths. Met dit plan wil de Vlaamse overheid de interesse van jongeren voor exacte wetenschap en techniek in vrijetijdsverband te stimuleren. Als non-profitorganisatie past Digitale Wolven dan ook binnen dit plan.

STEM-academie

Een van de acties van het STEM-actieplan is de oprichting van het STEM-academie, geco├Ârdineerd door Technopolis┬«. Op deze portaalsite vind je alle buitenschoolse STEM-activiteiten in Vlaanderen voor kinderen en jongeren tot 18 jaar.

http://www.STEM-academie.be