Heb jij nog materiaal voor ons?

Materiaal doneren

Wat fijn dat je overweegt om IT materiaal te doneren, dankjewel daarvoor! De kinderen en jongeren die naar Digitoop komen kunnen je hulp goed gebruiken. Vooral laptops komen bijzonder goed van pas, maar ook ander materiaal is welkom! Wij knappen je oude laptop op en zorgen dat hij een tweede, waardevol leven krijgt. Ander materiaal laten we recycleren. Dankzij onze partners ontvangen we hier refurbished laptops voor in ruil.

Digitoop streeft ernaar om het risico op digitale uitsluiting voor kinderen en jongeren in de stad Antwerpen te verminderen en zo de digitale kloof te helpen verkleinen. 

Dit doen we door een rustige ruimte met wifi aan te bieden, computers ter beschikking te stellen, individuele begeleiding te geven bij het gebruik van digitale toepassingen voor school en te helpen bij het herstellen van materiaal (hardware en/of software). We lenen ook toestellen uit indien nodig. Hiervoor worden laptops en ander IT-materiaal ingezameld.

Hier kan je alle info over Digitoop vinden. 

Digitale Wolven

Doneer materiaal

Geef je laptop aan een kind of jongere die het echt nodig heeft!

Heel wat kinderen en jongeren in de lagere of middelbare school hebben geen computer ter beschikking. Steeds meer lesmateriaal wordt echter aangeboden op computer, en ook opdrachten en huiswerk verlopen vaker en vaker digitaal.

Om de kloof tussen kansarm en kansrijk niet nog groter te maken, is het belangrijk dat deze kinderen en jongeren op een correcte manier les kunnen volgen, en dus ook op digitaal vlak niet uit de boot vallen. Het beschikken over een computer is daarbij één van de randvoorwaarden. Daarom zamelt Digitale Wolven laptops in om deze ter beschikking te stellen van kinderen en jongeren die het nodig hebben.

Je kan één of meerdere laptops doneren. Deze laptops worden vervolgens door ons onder handen genomen, zodat er zeker geen (gevoelige) gegevens meer op staan. Ze worden ook hersteld waar nodig en gebruiksklaar gemaakt voor de kinderen en jongeren. Bijhorende benodigdheden zoals een computermuis of draagtas zijn zeker ook welkom!

Tenslotte kan je ook ander oud IT-materiaal zoals schermen, desktops of printers aan ons doneren. Wij verzamelen alles en brengen het binnen bij een recyclagebedrijf. In ruil voor dit materiaal ontvangen wij refurbished laptops, die we kunnen uitlenen aan kinderen en jongeren die het nodig hebben.

Nieuws

Recent nieuws

Partner

Sponsor