• 30 januari 2023

Digitale Wolven lanceert DigiBoost

Lagere schoolkinderen krijgen digitale begeleiding, dankzij de Nationale Loterij

Dit jaar starten we binnen Digitoop met DigiBoost, een programma voor leerlingen van het 4e, 5e en 6e leerjaar die digitale hulp nodig hebben. Het initiatief komt er dankzij subsidies van de Nationale Loterij.

Gedurende een periode van 3 weken kunnen geselecteerde kinderen gratis deelnemen aan een reeks workshops rond digitale vaardigheden. Niet alleen de basisvaardigheden en hulp bij het maken van digitaal huiswerk komen aan bod, maar ook meer geavanceerde vaardigheden zoals programmeren en robotica. Op voorwaarde van deelname aan het traject kan een deel van de kinderen die thuis niet over het nodige computermateriaal beschikken ook een laptop uitlenen op lange termijn.

Wil je meer weten? Klik hier voor meer info of neem contact op via digitoop@digitalewolven.be

“Dankzij de spelers van de Nationale Loterij kunnen wij het DigiBoost programma lanceren. Zo zorgen we ervoor dat lagere schoolkinderen mee kunnen in het digitaal onderwijs en bereiden we hen voor op de digitale toekomst. Met DigiBoost maken we kinderen autonoom, laten we hen groeien en zorgen we ervoor dat digitale uitsluiting kwetsbare kinderen niet nog verder achterop doet geraken.