• 9 september 2022

Teamlid in de kijker - Anne-Sofie

Naam: Anne-Sofie
Functie: Coördinator Digitoop
Wanneer gestart: maart 2022
Favoriete workshop: Scottie
Favoriete robot: Scratch

Waarom wilde je graag bij ons werken?
Digitale Wolven startte dit jaar met Digitoop, een nieuw project om kwetsbare kinderen en jongeren te ondersteunen op vlak van ICT-materiaal en digitale vaardigheden. Het leek me een leuke uitdaging om dit initiatief mee uit de grond te stampen en vorm te geven.

Wat sprak je aan bij ons?
De toekomst is digitaal, maar ons onderwijssysteem bereidt kinderen en jongeren hier nog veel te weinig op voor. Digitale Wolven levert dan ook fantastisch werk door hen te laten kennismaken met de mogelijkheden van technologie en alle vaardigheden die daarbij komen kijken.

Wat doe je voor Digitale Wolven?
Ik coördineer Digitoop, waarbij kinderen en jongeren die daar nood aan hebben 2 avonden per week bij ons terecht kunnen met al hun digitale vragen: een kapotte laptop, geen ruimte of wifi om digitaal huiswerk te maken, niet weten hoe te werken met IT-toepassingen voor school,… . Bij Digitoop kunnen ze vrij binnen en buiten lopen om de nodige hulp en begeleiding te krijgen.

Wat motiveert je?
Kwetsbare kinderen en jongeren kampen vaak met een gebrek aan ICT-materiaal, een goed werkende internetverbinding thuis en ze ervaren ook meer problemen met digitale vaardigheden. Hierdoor hebben ze soms moeite om de les te volgen op school, kunnen ze niet beginnen met huiswerk, of wordt studeren voor een toets of examen een pak moeilijker. Digitale uitsluiting beperkt hun kansen in het onderwijs, en zo ook hun toekomst- en carrièrekansen. Door Digitoop te promoten bij mogelijke partners en beleidsmakers probeer ik ervoor te zorgen dat we zo veel mogelijk kinderen en jongeren kunnen helpen, en zo mee de digitale kloof kunnen verkleinen.

Meer info over Digitoop kan je hier vinden.