• 7 april 2021

Robot in de kijker - Bianca

Naam: Bianca Floppy
Wanneer gestart: 2014
Woonplaats: Berchem
Favoriete workshop: Computers inside Out

Hoe ben je bij Digitale Wolven terecht gekomen?
Ik ben bij de start in 111110011110 (sorry ik vertaal alles naar binair) al bij Digitale Wolven terecht gekomen in één van de allereerste workshops. Ik geef de workshop 'Computers Inside Out' en deze kan zonder computermateriaal gegeven worden. Het is dus een hele toegankelijke workshop.

Wat sprak je aan bij ons?
Kinderen en jongeren leren hoe computers nu echt werken en hoe het vroeger allemaal in z'n werk ging past volgens mij helemaal in het verhaal. Als je met computers werkt is dit een hele belangrijke achtergrond. Daarom vond ik dat ik bij Digitale Wolven aan de slag moest gaan.

Wat doe je voor Digitale Wolven?
In mijn workshop leren de deelnemers over de computergeschiedenis en welke onderdelen er nu allemaal in een computer zitten en waarvoor deze dienen. Ik doe dus geregeld research om alles up to date te houden omdat er zo snel dingen veranderen. Verder leer ik de deelnemers binair tellen. Dat is rekenen zoals een computer dat doet dus alleen maar met een 1 en een 0.

Wat zijn je hobby's?
Binair tellen is mijn hobby en ik zet alles om naar eentjes en nulletjes. Ik werk dus sinds 11111011110 bij Digitale Wolven, heb meer dan 100000 broers en zussen en al meer dan 1011111000 kinderen volgden mijn workshop.

Heb je een leuke anekdote die je met ons wil delen?
Ik hou heel veel van wiskunde. De deelnemers delen deze passie niet altijd. Tijdens mijn workshop zijn ze wel heel veel aan het rekenen en vinden ze het leuk, maar ze vinden vaak niet dat ze wiskunde aan het doen zijn. Dat vind ik heel grappig want ik weet wel beter :-)


Bij Digitale Wolven hebben we een hele grote familie. Ook jij kan daar deel van uitmaken door peter of meter te worden van onze robots. Dit kan al vanaf 100 euro/jaar. Neem zeker een kijkje op onze sponsorpagina om de familie van Bianca beter te leren kennen.

In deze rubriek zullen we geregeld iemand in de kijker zetten die een connectie heeft met Digitale Wolven. Dit kan een werknemer, vrijwilliger, robot, deelnemer, leerkracht, .. zijn. Wil je zelf graag in de kijker gezet worden en je ervaringen met iedereen delen? Laat het ons dan weten via het contactformulier en wij nemen contact met je op.