• 25 februari 2021

Robot in de kijker - Kitty

Naam: Kitty Scratch
Wanneer gestart: 2014
Woonplaats: Berchem
Favoriete workshop: Scratch

Hoe ben je bij Digitale Wolven terecht gekomen?
Ik ben de oudste van de hoop. Ik gaf de allereerste workshop van Digitale Wolven in 2014. Omdat je voor mijn workshop enkel een computer nodig hebt ben ik heel populair. Ook als ik vertrek uit de klas kan je met mijn workshop nog altijd gemakkelijk verder werken zonder extra aankopen te moeten doen.

Wat sprak je aan bij ons?
Ik hou enorm van programmeren en ik ben gek van technologie. Daarom wilde ik ook graag een programmeerworkshop geven.

Wat doe je voor Digitale Wolven?
Zoals je waarschijnlijk al begrepen hebt geef ik de workshop Scratch. Dit is een workshop waar je leert programmeren met blokjes. Mijn jongere zus Minnie geeft de workshop Scratch Jr. Zo geven we samen workshops aan kindjes vanaf het 1ste leerjaar. Maar omdat je met Scratch zoveel meer kan doen zie je mij ook nog in het secundair verschijnen.  

Wat zijn je hobby's?
Naast programmeren is miauwen mijn grootste bezigheid. Tijdens een workshop leren de deelnemers ook hoe ze geluidjes moeten maken. Als je ooit een workshop mee kan volgen dan hoor je mij gegarandeerd miauwen en misschien wel meer dan je zou willen, maar ik vind het fantastisch!

Heb je een leuke anekdote die je met ons wil delen?
Ik ben er al van de start bij en blijf nog altijd de populairste workshop. Er zijn ondertussen al bijna 30 workshops waar je uit kan kiezen en toch kiest 1/4de voor mij. Dat maakt me uiteraard heel blij. Ik hoop ook nog heel lang workshops te mogen geven. Programmeren is superleuk en dat heb ik al aan heel veel kinderen en jongeren mogen laten zien. 


Bij Digitale Wolven hebben we een hele grote familie. Ook jij kan daar deel van uitmaken door peter of meter te worden van onze robots. Dit kan la vanaf 100 euro/jaar. Neem zeker een kijkje op onze sponsorpagina om de familie van Kitty beter te leren kennen.

In deze rubriek zullen we geregeld iemand in de kijker zetten die een connectie heeft met Digitale Wolven. Dit kan een werknemer, vrijwilliger, robot, deelnemer, leerkracht, .. zijn. Wil je zelf graag in de kijker gezet worden en je ervaringen met iedereen delen? Laat het ons dan weten via het contactformulier en wij nemen contact met je op.