• 11 januari 2022

Teamlid in de kijker - Toon

Naam: Toon
Functie: Lesgever
Wanneer gestart: 2019
Favoriete workshop: Python
Favoriete robot: Dash

Waarom wilde je graag bij ons werken?
Mijn partner zag enkele jaren geleden een vacature voorbijkomen waarvan ze dacht dat die wel iets voor mij was. Ik heb onmiddellijk gesolliciteerd en was super enthousiast na een kennismaking, maar tot mijn grote teleurstelling ging de job toen niet naar mij. Niet veel later kreeg Digitale Wolven het nieuws dat ze een subsidie zouden krijgen waarvoor heel wat extra workshops moesten gegeven worden en waardoor ik toch een plekje in het team kreeg.

Wat sprak je aan bij ons?
De combinatie van werken met kinderen en technologie/programmeren. Ik heb jarenlang heel vaak op kinderen gepast en heb hen ook begeleid met huiswerk en examens, iets wat ik altijd heel graag heb gedaan en op deze manier toch voor een stuk kan voortzetten. Daarnaast ben ik van jongs af aan geboeid geweest door alles wat met computers en technologie te maken heeft, en dat enthousiasme probeer ik aan een volgende generatie door te geven.

Wat doe je voor Digitale Wolven?
Het belangrijkste onderdeel van mijn job is het geven van de workshops. Je zal me bijna dagelijks voor een klas vinden ergens in Vlaanderen of het Brusselse. Wanneer ik geen les aan het geven ben probeer ik te sleutelen aan de workshops, om ze up-to-date te houden en ze nog beter te maken. Daarnaast werk ik ook mee aan Let’s Steam. Dit Europees project wil leerkrachten de kennis en tools geven om in de klas aan de slag te gaan met programmeren, ook buiten de computerlessen. In dat kader maakte ik al enkele stappenplannen en zal ik ook de workshops geven.
 

Wat motiveert je?
Mijn collega’s zullen dit bevestigen: het enthousiasme en de dankbaarheid die we terugkrijgen. Het is altijd leuk om te zien hoe blij kinderen zijn na een workshop. Ik heb al vaker gehoord dat onze workshops een van de leukste dingen zijn die ze al ooit op school gedaan hebben.


In deze rubriek zullen we geregeld iemand in de kijker zetten die een connectie heeft met Digitale Wolven. Dit kan een werknemer, vrijwilliger, robot, deelnemer, leerkracht, .. zijn. Wil je zelf graag in de kijker gezet worden en je ervaringen met iedereen delen? Laat het ons dan weten via het contactformulier en wij nemen contact met je op.