• 15 maart 2022

Robot in de kijker - Wolfje

Naam: Wolfje
Wanneer gestart: 2014
Woonplaats: Berchem
Favoriete workshop: Scratch

Hoe ben je bij Digitale Wolven terecht gekomen?
Ik heb Digitale Wolven opgericht. Het is dus ook naar mij vernoemd. Ik hou van alles wat met computers te maken heeft en werk heel graag met kinderen dus daar komt het idee eigenlijk van. Ik had nooit durven dromen dat ik samen met Amelie ondertussen zo'n mooi verhaal heb kunnen uitbouwen. Ik ben daar heel trots op.

Wat sprak je aan bij ons?
Ik wilde graag iets doen rond digitale vaardigheden met een specifieke focus op scholen. Dat is voor mij dus de aanzet geweest. Ik vind het ook geweldig om kinderen en jongeren dingen aan te leren. De meester in mij was dus ook heel enthousiast.

Wat doe je voor Digitale Wolven?
In het begin gaf ik zelf de workshops. Maar toen we groter werden kon ik dit niet meer alleen en nu zie je vooral het team van Digitale Wolven samen met al onze robots de workshops geven. Zelf zorg ik ervoor dat alles goed verloopt. Ik zoek ook naar sponsors want die hebben we uiteraard ook nodig om dit alles te kunnen doen.

Wat zijn je hobby's?
Ook in mijn vrije tijd zijn computers een groot deel van mijn leven. Ik vind het heel interessant om te lezen welke apps er zijn voor mijn laptop, tablet of smartphone en kan uren op YouTube kijken naar welke ik dan nodig heb.

Heb je een leuke anekdote die je met ons wil delen?
Ik heb zoveel leuke dingen meegemaakt in al die jaren dat ik al bezig ben. Ik blijf het altijd leuk vinden om een berichtje te krijgen na een workshop dat we een deelnemer hebben kunnen enthousiasmeren en dat die helemaal in de ban is van wat hij of zij op de workshop deed. Daar doen we het uiteindelijk ook allemaal voor.


Bij Digitale Wolven hebben we een hele grote familie. Ook jij kan daar deel van uitmaken door peter of meter te worden van onze robots. Dit kan al vanaf 100 euro/jaar. Neem zeker een kijkje op onze sponsorpagina om de familie van Wolfje beter te leren kennen.

In deze rubriek zullen we geregeld iemand in de kijker zetten die een connectie heeft met Digitale Wolven. Dit kan een werknemer, vrijwilliger, robot, deelnemer, leerkracht, .. zijn. Wil je zelf graag in de kijker gezet worden en je ervaringen met iedereen delen? Laat het ons dan weten via het contactformulier en wij nemen contact met je op.