• 30 november 2020

Let's STEAM

Let’s STEAM is een consortium waarin we samenwerken met o.a. de universiteiten van Tarragona, Napels, Nice en Aix-en-Provence. Verder zijn er nog partijen uit Athene, Parijs en Sofia betrokken.
Ondertussen is er een microcontroller in ontwikkeling (STM32) met een focus op Internet of Things. Dit bordje zal geprogrammeerd kunnen worden met Scratch, Makecode en Python.

Om van dit project een succes te maken hebben we hulp nodig? Wil jij ons hier graag bij helpen?
Het doel van het project is om deze microcontroller en de bijhorende programmeertechnieken toegankelijk te maken voor het onderwijs. Daarom gaan we leerkrachten in het Secundair Onderwijs, uit alle STEAM richtingen, hierin opleiden. Tijdens de opleiding zal je enkele bordjes ontvangen die je ook na afloop kan blijven gebruiken in de klas. Daarnaast willen we ook jullie input gebruiken om het project bij te sturen. Het eindresultaat moet jullie, maar ook leerkrachten die het traject niet mee volgden, in staat stellen om zelf hiermee aan de slag te kunnen gaan tijdens de lessen. Het project beperkt zich niet enkel tot het vak informatica. Dankzij de integratie met IoT kan er ook in andere lessen mee gewerkt worden.
We zoeken dus geïnteresseerde leerkrachten die mee in het project willen stappen.
 
Heb jij interesse? Laat je gegevens dan hier even achter en dan houden we je op de hoogte via onze nieuwsbrief en contacteren we je wanneer er opleiding is.

Alle info en links naar social media kan je hier terugvinden.