• 4 augustus 2021

Programmeren voor senioren

Een computercursus voor gevorderden

Als je vandaag op zoek gaat naar een computercursus voor senioren tref je weinig anders aan dan 'Hoe verstuur ik een email?', 'Hoe gebruik je Facebook?' of 'Aan de slag met de smartphone'. Uiteraard zijn dit zeer zinvolle workshops, maar voor senioren die op zoek zijn naar dat stapje verder is er geen aanbod. Misschien wil je wel graag leren programmeren of met robots werken. Voel jij je nu aangesproken? Lees dan zeker verder want dan is deze cursus misschien helemaal wat je zoekt.

Digitale Wolven vzw (digitalewolven.be) is reeds een aantal jaren gekend in het onderwijs. Vele kinderen en jongeren volgden reeds een digitale workshop.

Noblito is dan weer gekend bij een iets ouder publiek. De vzw Noblito biedt een digitaal platform aan specifiek gericht op het versterken van de sociale netwerken rond senioren (online-hulpapps.be - noblito.be). We bundelen onze krachten en gebruiken de kennis van Digitale Wolven voor het publiek van Noblito een workshop op maat aan te bieden.

Je hebt geen voorkennis nodig. Goed kunnen werken met een computer en een gezonde interesse in het digitale en het schrijven van computerprogramma's zijn voldoende.

Wij willen meerdere thema's aanbieden, maar we starten met een inleiding in 'Python'. We willen hier een hele reeks rond opbouwen. Python is vandaag de meeste gebruikte programmeertaal en je kan er gratis mee aan de slag. Je hoeft dus geen dure software te kopen om met je nieuwe opgedane kennis aan de slag te gaan. 

In onze werking doen we geen ellenlange intro's en theorie. Het zelf doen staat voorop. Theorie leren we gaandeweg door onmiddellijk te programmeren. We werken praktijkvoorbeelden uit. We maken programma's om intresten te berekenen, lottocijfers te analyseren, we ontwerpen denkspelletjes of volgen de punten op bij darts. 

Graag willen we zo een netwerk opbouwen om elkaar dingen te vragen, ervaringen uit te wisselen of samen een project te realiseren voor de sportclub, school, .. van onze (klein)kinderen.

Om ervoor te zorgen dat je eerst eens kennis kan maken met ons en met het nieuwe concept organiseren we op 12 oktober van 9u30-12u een gratis kennismakingssessie. Dan zullen we wat meer uitleg geven over het concept en kan je zelf je eerste stapjes zetten in wereld van Python. Zo kan je proeven van wat we op het programma hebben en ontdekken of dit iets voor jou kan zijn.

We gaan er vanuit dat we deze sessie live kunnen organiseren in onze workshopruimte in Antwerpen (Berchem). We houden de maatregelen voortdurend in de gaten dus laten op tijd iets weten als er aanpassingen zijn.

Inschrijven voor deze sessie doe je hier.