• 23 januari

Robot in de kijker - Minnie

Naam: Minnie Scratch
Wanneer gestart: 2015
Woonplaats: Antwerpen
Favoriete workshop: Scratch Jr

Hoe ben je bij Digitale Wolven terecht gekomen?
Mijn grote zus Kitty werkt al langer bij Digitale Wolven. Toen ze dus op zoek gingen naar iets om ook een jonger publiek aan te spreken kwamen ze bij mij terecht. 

Wat sprak je aan bij ons?
Ik vind het belangrijk dat kinderen vanaf jonge leeftijd computervaardigheden aanleren en dus ook programmeren en computationeel denken. Dat is bij Digitale Wolven zeker het geval dus vandaar dat ik heel blij was dat ik hier kon starten.

Wat doe je voor Digitale Wolven?
Ik geef de workshop Scratch Jr. Dat is eigenlijk vergelijkbaar met Scratch wat mijn zus Kitty geeft, maar dan voor jongere deelnemers. Voor mijn workshop moet je nog niet kunnen lezen. Zeker in het eerste leerjaar ben ik dus heel populair. In mijn workshop worden er vooral verhaaltjes gemaakt, bij mijn zus zijn het meer spelletjes. 

Wat zijn je hobby's?
Aangezien er veel verhaaltjes worden geprogrammeerd bij mij heb ik de smaak te pakken gekregen van het acteren. Ik vind het dus ongelooflijk leuk om in deze verhaaltjes mee te spelen. Zo kom ik op de leukste en de gekste plaatsen. Ik ga naar het strand, wandel op de maan, ga op avontuur in het bos en nog vele andere leuke verhalen.

Heb je een leuke anekdote die je met ons wil delen?
Er is een plannetje dat heel popular is in mijn workshop en daar gaan een omaatje en opaatje dansen. Dat is altijd heel populair die ene keer dat het opaatje ging breakdancen was wel heel leuk en grappig :-)


Bij Digitale Wolven hebben we een hele grote familie. Ook jij kan daar deel van uitmaken door peter of meter te worden van onze robots. Dit kan al vanaf 100 euro/jaar. Neem zeker een kijkje op onze sponsorpagina om de familie van Minnie beter te leren kennen.

In deze rubriek zullen we geregeld iemand in de kijker zetten die een connectie heeft met Digitale Wolven. Dit kan een werknemer, vrijwilliger, robot, deelnemer, leerkracht, .. zijn. Wil je zelf graag in de kijker gezet worden en je ervaringen met iedereen delen? Laat het ons dan weten via het contactformulier en wij nemen contact met je op.