• 6 augustus 2021

Robot in de kijker - Stien

Naam: Stien Bit
Wanneer gestart: 2018
Woonplaats: Berchem
Favoriete workshop: micro:bit

Hoe ben je bij Digitale Wolven terecht gekomen?
Ik ben er een paar geleden bij gekomen. Bij Digtale Wolven waren ze direct verkocht door mijn vele lampjes en klein formaat. Onder het motto 'don't judge a book by it's cover' zagen ze al snel dat ik veel meer in me heb dan je op het eerste zicht zou denken en dat ik daarom een hele interessante workshop zou kunnen geven.

Wat sprak je aan bij ons?
Zoals de rest van mijn familie is ook technologie voor mij heel belangrijk. Ik ben gemaakt om kinderen te leren programmeren en bij Digitale Wolven kom ik in de handen van duizenden kinderen dus dat was voor mij heel belangrijk.

Wat doe je voor Digitale Wolven?
Ik geef dus de workshop micro:bit. Hier maken de kinderen een programma op de laptop en sturen ze dat daarna naar mij door. Daarna doe ik er uiteraard iets mee. Ik maak smileys met mijn lampjes, geef de temperatuur weer, speel schaar-steen-papier met de kinderen of ik word een dobbelsteen.
Maar ook bij de Python workshop van mijn vriend Monty ben ik er graag bij. Ik doe hetzelfde, maar in plaats van mij grafisch te programmeren gebeurd het in deze workshop met echte geschreven code!

Wat zijn je hobby's?
De smileys zijn mijn favorieten! Dat doet ik het allerliefste. En ik ben een vrolijke robot dus een lachende smiley is mijn absolute favoriet.

Heb je een leuke anekdote die je met ons wil delen?
Er was eens een keer dat ik heel duizelig was na een workshop. Je kan mij programmeren dat ik iets doe wanneer je met mij schudt. Dat wordt heel veel gedaan en normaal heb ik daar geen last van want bijna elke workshop word ik wel een dobbelsteen ofzo, maar die ene keer is er zo hard met me geschud dat ik heel de weg naar huis nog duizelig was. De kinderen bleven maar schudden en op een bepaald moment roepen ze de lesgever erbij omdat ik kapot zou zijn, maar ze hadden gewoon een foute code geprogrammeerd. Ik was dus niet kapot, maar niet juist geprogrammeerd en dus heel duizelig :-)


Bij Digitale Wolven hebben we een hele grote familie. Ook jij kan daar deel van uitmaken door peter of meter te worden van onze robots. Dit kan al vanaf 100 euro/jaar. Neem zeker een kijkje op onze sponsorpagina om de familie van Stien beter te leren kennen.

In deze rubriek zullen we geregeld iemand in de kijker zetten die een connectie heeft met Digitale Wolven. Dit kan een werknemer, vrijwilliger, robot, deelnemer, leerkracht, .. zijn. Wil je zelf graag in de kijker gezet worden en je ervaringen met iedereen delen? Laat het ons dan weten via het contactformulier en wij nemen contact met je op.