• 14 september 2021

Vrijwilliger in de kijker - An

Naam: An
Beroep: leerkracht informatica in het volwassenenonderwijs
Wanneer gestart: 2018
Favoriete workshop: Scratch
Favoriete robot: Milo

Hoe ben je bij Digitale Wolven terecht gekomen?
Ik kende Cindy al langer omdat we allebei vrijwilligerswerk deden bij CoderDojo. Cindy vroeg me of ik ook wel eens voor Digitale Wolven op pad wilde gaan en ondertussen doe ik dit al een paar jaar met heel veel plezier.


Wat sprak je aan bij ons?
Het werken met kinderen vind ik heel leuk. In mijn professionele leven sta ik in het volwassenenonderwijs en bij Digitale Wolven kan ik met een hele andere groep werken. Onderwijs is de bindende factor. Ik vind het leuk om de kinderen iets bij te leren zonder dat zij het gevoel hebben dat ze les krijgen.

Wat doe je voor Digitale Wolven?
In de klas zal je mij maar af en toe zien want ik ga vooral op pad in de vakantieperiode. De workshops die ik dan geef zijn vooral Scratch, MakeyMakey en Lego WeDo. Dat zijn workshops die in de vakantieperiodes heel populair zijn.

Wat motiveert je?
Het enthousiasme van de kinderen. Het geeft veel voldoening om met hen te werken. Het is een heel dankbaar publiek. Wanneer ze enthousiast zijn laten ze dat heel duidelijk merken en dat is heel mooi om te zien.

Heb je een leuke anekdote die je wil delen?
Soms loopt het ook wel eens mis natuurlijk en deze zomer was dat het geval. Onverwacht moest ik een hele dag bij dezelfde groep staan. Ik dacht dat ik 2 andere groepen zou hebben die dag. Ik wist in eerste instantie niet goed wat te doen. Uiteindelijk is het heel goed verlopen en op het einde van de dag zei een kindje tegen mij dat ze het de leukste dag van de kampweek vond. Daar doe ik het toch voor, dat enthousiasme van de kinderen.

Hoe zou je anderen warm willen maken om vrijwilliger te worden bij Digitale Wolven?
Zelf ben ik tijdens het schooljaar vaak niet in de mogelijkheid om te helpen, maar omdat Digitale Wolven ook in de vakantieperiodes heel actief is kan ik hen zo ook ondersteunen. Er is voor iedereen wat wils dus ook jij kan zeker iets vinden om mee te helpen. Je hoeft dus niet enkel voor de klas te staan om vrijwilliger bij Digitale Wolven te worden. Als je denkt dat je iets voor hen kan betekenen gaan ze mee op zoek hoe je met jouw talenten het project kan helpen.Heb je na het lezen van dit interview zelf zin om vrijwilliger te worden? Kijk dan zeker even op onze vrijwilligerspagina voor meer info.


In deze rubriek zullen we geregeld iemand in de kijker zetten die een connectie heeft met Digitale Wolven. Dit kan een werknemer, vrijwilliger, robot, deelnemer, leerkracht, .. zijn. Wil je zelf graag in de kijker gezet worden en je ervaringen met iedereen delen? Laat het ons dan weten via het contactformulier en wij nemen contact met je op.