• 6 mei 2021

Workshops voor senioren

Senioren, een generatie die niet is opgegroeid met computers, noch daar op school heeft mee leren omgaan. Tijdens de loopbaan zijn velen dan wel weer in contact gekomen met de digitale wereld die beetje bij beetje een belangrijke rol is beginnen spelen. Gaandeweg werden begrippen zoals Lotus 123, WordPerfect of Excel ook bij deze generatie gekend.

Als je vandaag op zoek gaat naar een computercursus voor senioren tref je weinig anders aan dan 'Hoe verstuur ik een email?', 'Hoe gebruik je Facebook?' of 'Aan de slag met de smartphone'. Uiteraard zijn dit zeer zinvolle workshops, maar voor senioren die op zoek zijn naar dat stapje verder is er geen aanbod. Misschien wil je wel graag leren programmeren of met robots werken. Voel jij je nu aangesproken? Lees dan zeker verder want dan is deze cursus misschien helemaal wat je zoekt.

Digitale Wolven vzw (digitalewolven.be) is reeds een aantal jaren gekend in het onderwijs. Vele kinderen en jongeren volgden reeds een digitale workshop.

Noblito is dan weer gekend bij een iets ouder publiek. De vzw Noblito biedt een digitaal platform aan specifiek gericht op het versterken van de sociale netwerken rond senioren (online-hulpapps.be - noblito.be). We bundelen onze krachten en gebruiken de kennis van Digitale Wolven voor het publiek van Noblito een workshop op maat aan te bieden.

Je hebt geen voorkennis nodig. Goed kunnen werken met een computer en een gezonde interesse in het digitale en het schrijven van computerprogramma's zijn voldoende.

We willen meerdere thema's aanbieden, maar we starten met een inleiding in 'Python'. We willen hier een hele reeks rond opbouwen. Dit is vandaag de meest gebruikte programmeertaal en je kan er gratis mee aan de slag. Je hoeft dus geen dure software te kopen.

In onze werking doen we geen ellenlange intro's en theorie. Het zelf doen staat voorop. Theorie leren we gaandeweg door onmiddellijk te programmeren. We werken praktijkvoorbeelden uit. We maken programma's om interesten te berekenen, lottocijfers te analyseren, denkspelletjes ontwerpen of de punten opvolgen bij darts. Of we vragen via de NASA site wanneer het ISS ruimtestation over onze gemeente zweeft.

Graag willen we zo een netwerk opbouwen om elkaar dingen te vragen, ervaringen uit te wisselen of samen een project te realiseren.

Om ervoor te zorgen dat je eerst een kennis kan maken met ons en met het nieuwe concept organiseren we op 6 mei van 10-12u een gratis kennismakingssessie. Dan kan je zelf je eerste stapjes zetten in wereld van Python. 

Door de huidige situatie is dit uiteraard een online sessie, maar in de toekomst willen we dit ook graag offline organiseren in de lokalen van Digitale Wolven in Antwerpen (Berchem). Schrijf je dus snel in voor deze sessie!

https://www.eventbrite.be/e/tickets-workshop-senioren-python-introvirtueel-151832100901?aff=ebdsoporgprofile