• 7 juni 2022

Robot in de kijker - Kevin

Naam: Kevin Spike
Wanneer gestart: 2020
Woonplaats: Berchem
Favoriete workshop: Lego Spike

Hoe ben je bij Digitale Wolven terecht gekomen?
Bij Digitale Wolven zijn ze al een hele tijd fan van de robots van Lego. Toen ik mee in de collectie kwam was het dus een logische stap dat ik ook voor Digitale Wolven zou gaan werken.

Wat sprak je aan bij ons?
Ik vind techniek heel belangrijk en bij Digitale Wolven wordt daar veel belang aan gehecht. In mijn workshop staan bouwen en programmeren centraal. Dat is zeker iets wat me bij Digitale Wolven heel hard aanspreekt.

Wat doe je voor Digitale Wolven?
Ik geef de workshop Lego Spike. Ik kom altijd als een bouwdoos aan in de klas en het eerste wat de deelnemers moeten doen is mij bouwen. Dat vind ik zelf altijd een heel leuk deel van de workshop. Het is ook altijd spannend of ik wel juist gebouwd wordt en dat ik dan ook geprogrammeerd kan worden om onder andere rond te rijden. Zo kan ik mijn wieltjes weer even laten rollen, of zoals jullie mensen zeggen 'de beentjes strekken',  voor ik terug in stukken in de doos beland.

Wat zijn je hobby's?
Ik kan niet alleen rondrijden, maar ook lichtjes tonen. Op dat vlak lijk ik wat op mijn collega Stien. Naargelang welke lichtjes aan en uit worden gezet krijg ik leuke figuurtjes op mijn rug. Dat is dus ook mijn hobby want lichtjes vind ik superleuk. Een hartje is mijn persoonlijk favoriet. Ik zorg altijd voor veel liefde in mijn workshops <3

Heb je een leuke anekdote die je met ons wil delen?
Uiteraard gaan er zo nu en dan onderdelen van mij verloren met altijd maar opnieuw gebouwd en afgebroken te worden. Zo zijn er al stukken van mij op de gekste plaatsen teruggevonden. Onder de schoolbank is uiteraard de meest voorkomende plaats maar ook onder de verwarming lig ik heel vaak. Als dat niet direct opgemerkt wordt mogen er stukjes van mij soms de gekste reizen maken in een enveloppe om terug bij Digitale Wolven terecht te komen..


Bij Digitale Wolven hebben we een hele grote familie. Ook jij kan daar deel van uitmaken door peter of meter te worden van onze robots. Dit kan al vanaf 100 euro/jaar. Neem zeker een kijkje op onze sponsorpagina om de familie van Kevin beter te leren kennen.

In deze rubriek zullen we geregeld iemand in de kijker zetten die een connectie heeft met Digitale Wolven. Dit kan een werknemer, vrijwilliger, robot, deelnemer, leerkracht, .. zijn. Wil je zelf graag in de kijker gezet worden en je ervaringen met iedereen delen? Laat het ons dan weten via het contactformulier en wij nemen contact met je op.